Fából vaskarika - avagy biztos, hogy felismered a különbséget?

Fából vaskarika - avagy biztos, hogy felismered a különbséget?
Eljött az ideje, hogy érintsünk egy olyan témát, amely egyre inkább problémát okoz a piacon.
Mostanában gyakran hallok ügyfeleimtől olyan történeteket, hogy egyes helyeken megvásárolt, MÁRKAJELZÉSSEL ellátott termék nem hozza a tőle elvárt tulajdonságokat. Elég szomorú, hogy vannak cégek, akik a nagyobb haszon elérése érdekében megkárosítják a vevőt, és lejáratják a márkát. 
 
Intő jelek
  • A kereskedő simán eladja nettóban, számla nélkül. 
Akinek van vállalkozása, az tudja, hogy a "nettózás" nem vezet sehova. Papíron polcon marad az áru. 1-2 éven belül egy hangárt meg lehetne tölteni nem létező cuccokkal. Akkor miért is adná számla nélkül a vállalkozó? Hiszen neki csak kellemetlenségei lehetnek belőle...
Ezt csak akkor teheti meg, ha a beszerzéseiről sincs számla. Hivatalos stockist (nagyker) nem ad el terméket számla nélkül. Vagy megy a "szlovákolás", "ingyom-bingyom".
Ki vállalja majd a felelősséget, ha gáz a cucc, amiért kifizettünk egy rakás pénzt? Egy külföldi cég? Ami nagy valószinűséggel 1 éven belül bedől, mert pontosan ezért hozták létre...
 
  • Jelentősen olcsóbb a termék, mint általában a piacon. 
A hivatalos nagykereskedők általában fix kedvezménnyel dolgoznak.
Ez a kedvezmény X-Y között változik aszerint, hogy a kiskereskedő milyen besorolásban van. A cégek számára adott kedvezmények között akár 5-10 % is lehet a különbség. Nincs olyan, hogy egy futómű szettet az egyik kiskereskedő 400 ezer forintért, a másik 300 ezer forintért tudja megvenni a nagykerben.
 
Minden vállalkozásnak van működési költsége, amit ki kell termelnie. Ha ügyes, és jól végzi a dolgát, alacsonyabb haszonkulccsal is működőképes. 
Pl. egy termék hivatalos nagykereskedelmi ára - mert van olyan - 1000 euró (315.000 Ft), és azt egy kiskereskedelmi cég 350.000 Ft bruttóért hirdeti, és esetleg 275.000-ért számla nélkül oda is adja...
Akkor azt honnan veszi? Hmmm … Elgondolkoztató! 
 
   
 
A terepjárózás nem az olcsó hobbik közé tartozik. Nagyon sok pénzt rá lehet költeni egy autóra.
Nem mindegy, hogy tényleg azt kapjuk, amit szerettünk volna, vagy esetleg egy "home made" terméket, vagy a lehető legsilányabb utángyártott motyót átfestve.
Ezzel nem azt mondom, hogy a kiskereskedő otthon a garázsban festegeti a rugókat. De ha egy márkás terméket innen-onnan fillérekért tud beszerezni, akkor az nem egy jó fogás, hanem silány cucc, vagy lopott áru. 
Vannak olcsóbb és drágább márkák, de a lényeg, hogy azt kapjuk, amiért fizettünk!
 
 
Remélem ezzel a pár sorral segítettem az off-road szerelmeseinek, hogy minél kevesebb eséllyel fussanak bele egy-egy hamis termék megvásárlásába.
 
 
 
 
 
4x4 Drive
Minden, ami off-road
 

Kapcsolat

Fejlesztés: SPEEDPC Informatika
© 2013-2017 Coalesco Kft.